Zákaznická podpora:+420605568844info@hudebnikum.cz

Zažít Martinů 2023

Pokud přemýšlíte kam o víkendu, máme pro vás skvělý tip! Centrum Bohuslava Martinů v Poličce si pro vás připravilo celodenní festival, který vám přiblíží život Bohuslava Martinů v Poličce.

  • Po celý den bude možné v rámci oživené kostýmované prohlídky vystoupat 192 schodů do rodné světničky Bohuslava Martinů ve věži kostela sv. Jakuba, kde návštěvníky přivítají členové rodiny Martinů včetně malého Bohuslava. Vychází se v čase 10:00 – 17:00, prohlídky jsou každou celou hodinu a vstup činí 100 Kč. Jelikož je kapacita omezena na 25 osob, doporučujeme telefonickou rezervaci (tel. 461 723 855).
  • Pořadatelé nezapomněli ani na děti - hudební herny na radnici nabídnou program plný hudebních ukázek a taneční dílny zaujmou všechny nadšence rytmu, pohybu, milovníky tanečních krůčků, uvolnění a kreativity. Ve volném čase si zájemci mohou užít netradiční vycházku doplněnou aktivními úkoly po místech, kudy Martinů chodil do školy, kde se učil na housle nebo kde trávil volný čas. Celodenní interaktivní projekce na plátně s hudebními motivy bude zejména děti vybízet k aktivnímu zapojení a rozhýbání těla.
  • Odpočinout a nabrat síly na pestrý program můžete v místní kavárně Palačinka, kde si můžete dopřát dezerty podle rodinných receptů z receptáře skladatelovy sestry Marie Martinů.
  • Skvělým zakončením hudebního odpoledne budou dva koncerty - Koncert „Hudby vážné nevážně", určený především dětem, a Slavnostní koncert v podání Moravského klavírního tria v rekonstruovaném sále barokní radnice. Vstupy na koncerty taktéž doporučujeme telefonicky zarezervovat.
  • Pokud jste z blízkého okolí nebo se rozhodnete v Poličce nocovat, můžete si užít teplý letní večer v muzejní zahradě u filmu Můj život s Bohuslavem Martinů, který zde bude promítán.
  • Během dne doporučujeme navštívit i hrob Bohuslava Martinů a kostel sv. Michaela. Ač skladatel dlouhé roky působil a nakonec i zemřel v zahraničí, jeho ostatky byly po dvaceti letech převezeny zpět do Poličky. Ostatky byly uloženy vedle jeho rodičů, sourozenců a manželky. V kostele bude znít hudba Martinů a bude zde přítomna i doc. Mgr. MgA. Monika Holá PhD., která zodpoví každý váš dotaz.
  • Akce se koná za každého počasí

  • Zažít Martinů! můžete v sobotu 26. srpna 2023.

 PLAKÁT_ZAŽÍT_MARTINŮ_mmg